_1009366

Bekijk onze occasions

Mechan Groep versterkt zich met Steenbergen Mechanisatie

21 februari 2018

Overname Steenbergen Mechanisatie

Persbericht

Achterveld, 21 februari 2018
 

Uitbreiding Mechan Holding door overname Steenbergen Mechanisatie in Numansdorp

Per 01 januari 2018 wordt het dealerschap van Steenbergen Mechanisatie in Numansdorp toegevoegd aan Mechan Holding. Mechan Holding is een Nederlands-Belgische onderneming die sinds 1970 vanuit Achterveld (NL) en Zaventem en Gembloux (B) activiteiten ontplooit in de agribusiness. Steenbergen Mechanisatie wordt het derde dealerschap van de holding, naast Niestijl Mechanisatie in Siddeburen en Vohamij in Heythuysen. Als dealer van onder meer Fendt, Agrifac, Lemken, AVR, Husqvarna, Pronar en Thaler is Steenbergen Mechanisatie een bekend en vooraanstaand landmechanisatiebedrijf in de Hoeksche Waard en omstreken. Vorig jaar vierde het bedrijf zijn 75-jarig bestaan.

 “De Hoeksche Waard is samen met de omliggende eilanden een belangrijk landbouwgebied in Nederland,” zegt Martijn van Arendonk, Manager Retail van Mechan Groep. “Door de overname van Steenbergen Mechanisatie verbeteren we de grip op die lokale markt en kunnen we het marktpotentieel, door het bundelen van de krachten, nog beter benutten. Ook in de toekomst.” De overname past in de groeistrategie van Mechan Holding.

Ook Martin Korpershoek, directeur van Steenbergen Mechanisatie, is verheugd. “We zijn al sinds 1932 actief in het werkgebied de Hoeksche Waard en omliggende eilanden, en sommige bedrijven zijn al die tijd al klant bij ons. Die kennis en ervaring gaan we combineren met de expertise, kracht en schaalvoordelen van Mechan Holding. Op die manier kunnen we in de toekomst nog beter voldoen aan de behoeften van onze klanten en zo een volgende stap maken in de ontwikkeling van ons bedrijf.”

In Nederland valt onder Mechan Holding ook Mechan Groep, die onder andere distributeur is van de tractormerken Fendt, Massey Ferguson en Valtra. Daarnaast levert het bedrijf een scala aan landbouwwerktuigen en machines voor de groen- en landbouwsector.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht